Založ si blog

Ako hudba ovplyvňuje náš život

Hudba. Čo to je?

Hudba, to sú slová vychádzajúce z nášho srdca. Je to evidentne niečo krásne, čo stále ovplyvňuje náš život. Hudba nás oslobodzuje od stresu, napätia a prináša nám lásku, pokoj, relax a citlivé vnímanie. Každý z nás si občas zahmká melódiu alebo pustí pesničku, ktorá nás upokojí a povzbudí. Niektorí ľudia sa venujú písanie textov iný zase skladaniu melódie. Pri skladaní využívajú rôzne hudobné nástroje: klavír, gitaru, husle, flautu…Keď sa spojí text a melódia vytvorí sa krásna pieseň, ktorá nás dokáže povzbudiť k neuveriteľným výkonom. Rovnako v nás prebúdza zmysel pre tvorivosť, umenie, estetickú krásu, jedinečnosť, originalitu, fantáziu, predstavivosť a zmysel života. Ľudia sa venujú aj hre na hudobný nástroj, spevu a v piesňach a tónoch vyjadrujú to, čo práve cítia.

Láska, radosť, šťastie a smútok to sú pocity, ktoré v piesňach vyjadrujeme. Ale hudba, to nie sú  iba piesne a tóny, sú to aj naše slová. Z nášho srdca vychádzajú slová, ktoré sa dokážu poskladať do krásnej piesne a tým sa vytvorí hudba. Hudbu počujeme dennodenne v rádiu, v televízií, reklamách a filmoch. Tým nás dostáva do pozície nielen poslucháča ale aj  priameho účastníka hudobnej scény, ktorá sa nám dostáva do povedomia a ovplyvňuje naše životy v pozitívnom slova zmysle.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1429x
Priemerná čítanosť článkov: 1429x

Autor blogu

Kategórie

Archív